KOCAELİ KARTEPE İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI SONU PROGRAMI VE İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜMÜZ MAHMUT SAMİ DEMİRCİ´NİN MESAJI

2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI SONU PROGRAMI VE İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜMÜZ MAHMUT SAMİ DEMİRCİ´NİN MESAJI

2016-2017 Eğitim Öğretim yılı sonu karne dağıtım programı Osmangazi İlkokulu´nda gerçekleştirildi. Programa Belediye Başkanımız Sayın Hüseyin Üzülmez, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Mahmut Sami Demirci, şube müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve velilerimiz katıldı. Tören esnasında TEOG birincilerimize de ödül verildi. Törende konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürümüz bir mesaj yayınladı;

Bu eğitim öğretim yılına başlarken ülkemiz sıkıntılı bir süreçten geçiyordu. 15 Temmuz’ da FETÖ-PDY terör örgütü, ülkemizin demokratik hukuk düzenine yönelik bir darbe kalkışmasında bulunmuş ancak Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan önderliğindeki milletimiz hainlere fırsat vermeyerek büyük bir belayı bertaraf etmiştir. İşte böylesi bir bela ve musibetle uğraşırken başladığımız eğitim öğretim yılının başında; “Bağımsızlığımıza ve devletimize kastedecek düşmanların her daim olacağını, vatanımıza karşı ihanet içinde olan ihanet şebekeleriyle en etkin mücadeleyi eğitimciler olarak yetiştireceğimiz milli ve manevi değerlerine bağlı fikri ve vicdanı hür nesiller ile vereceğimizi ifade etmiştim. Bu düşünce ve inançla başladığımız eğitim öğretim yılının sonunda gurur ve onurla namerde meydanı bırakmadığımızı, çocuklarımızı hain ellere bırakmamak adına elimizden gelen her şeyi yaptığımızı ve bundan sonra da yapmaya devam edeceğimizi bir kez daha ifade ediyorum.

Zorlu başlayan bir yıl olsa da anneler, babalar, öğretmenler, öğrenciler, bir olup daha fazla çalışıp daha çok çaba sarf ettik. Bu yoğun çalışma ve çabalarımızın sonuçlarını aldık almaya devam edeceğiz.  79 okulumuzda 21.440 öğrencimizi büyütme, kişiliğini geliştirme, çağın gerisinde bırakmama ve kaliteli eğitim vermek adına hiçbir fedakârlıktan kaçmadık. Öncelikle evlatlarımızın sağlıklı, güvenli eğitim ortamlarında eğitim öğretim hayatlarına devam edebilmeleri adına giriştiğimiz yoğun mesai sonucunda; Kocaeli’nin diğer ilçelerine sayısal ve oransal olarak büyük bir fark atarak 63 okulumuz “Beyaz Bayrak” almaya hak kazandı. Beyaz Bayrak, temizlik ve hijyen konusunda standartların üzerinde olan okullara ve kurumlara verilmektedir. Yine hijyen kalitesinin yanında öğrencilerin sağlıklı beslenmeleri konusunda da yüksek standartları yakalayan 46 okulumuz “Beslenme Dostu Okul” sertifikası almaya hak kazandı. Ki bu sayı neredeyse Kocaeli’nin diğer ilçelerinde bulunan beslenme dostu okulların toplam sayısı kadardır. 6 okulumuz öğrencilerimizin güvenliği konusunda en üst standartları yakalayan okullara verilen “Kusursuz Eğitim Yuvam” Sertifikasına layık görüldü. 3 okulumuz bütün bu standartların yanında “Ekolojik Okul” sertifikasına layık görüldü. Bir okulumuza da Türkiye’de yalnızca 5 okula verilmiş olan ISO 9001 ve OHSAS 18101 Uluslararası Kalite Belgesi verilerek okullarımızın kalitesi yalnızca ulusal standartlarla değil uluslararası standartlarla tescillenmiştir.

Evlatlarımızı kalitesi tescillenmiş okullarda geleceğe hazırlamakla yetinmedik. Onlara akademik olarak da en iyi eğitimi verme konusunda da yeni çalışmalara ve yeni projelere başladık. 2016-2017 öğretim yılı içerisinde Kocaeli genelinde en fazla uluslarası proje çalışması hazırlayan ilçeler arasında Kartepe bulunmaktadır.

Yıl içerisinde başta Kartepe Belediyesi olmak üzere birçok kurum ve kuruluşla işbirliği içerisinde onlarca seminer, yarışma, sosyal etkinlik faaliyetleri yürütülerek öğrencilerimizin gelişimlerine önemli katkılar sağlamaya çalıştık. Bu süreçte Kartepe Belediyesi öğrencilerimizi teşvik etmek amacıyla bizlerden hiçbir desteğini esirgememiş, gerek öğrencilerimizi sevindirecek hediyelerle, gerekse sosyal etkinliklerdeki ödülleri ile Kartepe’de eğitimi taçlandırmaya devam etmişlerdir. Geleceğimizin teminatı evlatlarımızı hiçbir zaman yalnız bırakmayan Belediye Başkanımız Sayın Hüseyin Üzülmez beyefendiye bir kez daha teşekkür ederim.

Eğitim öğretimde kaliteyi artırmak adına yaptığımız tüm çalışmalar ve emekler boşa gitmemiş, 2016-2017 öğretim yılında ortaöğretime geçiş sınavlarında ve yükseköğretime geçiş sınavlarındaki istikrarlı gelişimimiz devam etmiştir.  2017 yılı TEOG 2. dönem sınavında ilçemizden 24 öğrencimiz tüm soruları doğru cevaplayarak Türkiye birinciliğini paylaşmışlardır. TEOG sınavlarındaki başarı gelişimimiz Kocaeli geneline göre daha üst sıralardadır.

TEOG sınavlarında elde ettiğimiz başarıyı yükseköğretime geçiş sınavlarında da devam ettirmeye çalışıyoruz. Ancak ortaokulda başarı ile taçlandırdığımız en başarılı öğrencilerimizin %51’i liseyi başka il ve ilçelerdeki okullarda okumayı tercih ettiği için ortaokullarda elde ettiğimiz üstün başarıyı yükseköğretime geçiş sınavlarına taşımada zorluk yaşamaktayız. Bu konuda velilerimize büyük sorumluluk düşmektedir. Kartepemizi aydınlık yarınlara taşıma gönüllüsü herkesi ilçemizdeki liseleri ziyarete davet ediyorum. İlçemizdeki liselerin kalitesini kendi gözlerinizle görüp öylece karar verin. Evlatlarınızı gönderdiğiniz İzmit ve diğer ilçelerdeki birçok okuldan daha kaliteli eğitim verildiğini kabul edeceğinize eminiz. İnanıyorum ki hepinizin desteği ile Kartepe’de eğitim bir marka değere dönüşecektir.

Tüm Kartepeliler emin olsunlar ki bugüne kadar yaptığımız çalışmaları hep bir adım öteye taşımaya inandık ve bu inançla evlatlarımızı asla çağın gerisinde bırakmadık. Bu vesile ile bu hafta başlayacak olan Lisans Yerleştirme Sınavına girecek tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum.

Bugün evlatlarımızın karne heyecanına ortak oluyoruz. Hatta bizlerin heyecanı onlardan daha fazla dersek mübalağa etmiş olmayız. Bizim heyecanımız karnelerinizdeki notları merak ettiğimizden değil. Bizim heyecanımız yıl boyunca evlatlarımızı başarılı ve her açıdan nitelikli bireyler olarak yetiştirme çabamızın meyvelerini alacak olmamızdandır.  Biz öğrencilerimizin ders başarılarının tek başına hiçbir anlam ifade etmediğini bilmek zorundayız. Aslolan; geleceğe güvenle bakan, inançlı, sorumluluklarını bilen, ailesine, milletine, devletine ve bayrağına sahip çıkan ve yücelten bireyler yetiştirmektir. Bu anlamda bizim öğrencilerimize olan inancımız çok büyük. İsterseniz çok büyük işler başarabileceğinizi biliyoruz. Bu inançla tüm öğrencilerimizin bu yıl olduğu gibi önümüzdeki yıllarda da yüce Kartepe’mizi daha da yüceltmelerini umuyor hepinize güzel bir tatil diliyorum.

Tatil boyunca iyice dinlenmenin yanında muhakkak sosyal ve sportif etkinlikler içinde olarak tatilinizi keyifli ve daha heyecanlı geçirebileceğinizi de unutmayın.Bir kez daha tüm öğrencilerimize keyifli ve unutulmaz bir tatil diliyorum.

09-06-201709-06-201709-06-201709-06-201709-06-201709-06-201709-06-201709-06-201709-06-201709-06-2017

Kaymakamlık Hizmet Binası Fatih Sultan Mehmet Mah. Kartepe Kent Meydanı No.1 K.1 41250 KARTEPE/ KOCAELİ - 0262 373 44 41 ve 0262 373 61 63

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.